IMG_8310a

Tolkala

INES LJUBEJ

Ljubiteljica umetnosti in kulinarike, je v osnovi klasično izobražena glasbenica. Kljub temu je njena najljubša zvrst jazz. Svoje glasbeno izobraževanje je začela kot pianistka. S tolkali se je po končani nižji glasbeni šoli srečala po naključju in pri njih tudi ostala.

Več
Prve odrske izkušnje s tolkali je nabirala v tolkalni skupini Šus, v pihalnem orkestru Šentjur in v big bandu Šentjur. Po končani splošni gimnaziji se je vpisala na Univerzo za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, kjer se je imela priložnost učiti od vrhunskih profesorjev in tolkalistov (Thomas Lechner, Gerald Fromme, Ulrike Stadler, Norbert Rabanser). 

Trenutno poučuje tolkala v Šentjurju in v Mariboru. Redno se udeležuje glasbenih seminarjev doma in v tujini, in igra v priložnostnih zasedbah. Kot tolkalistka se ne omejuje samo na klasično ustvarjanje, temveč jo zanimajo tudi bolj eksotična tolkala in ritmični pristopi različnih etničnih kultur. Kot glasbenica pa se ne želi omejiti samo na tolkala. Zanima jo glasbeni svet različnih žanrov in zvočni spekter izven konvencionalnih meja.

 

Harmonika

ANDREJ KOS

Če ne bi igral inštrumenta, bi se z glasbo ukvarjal teoretično. Predvsem ga zanima vpliv starih ljudstev na razvoj ljudske glasbe različnih narodov. 
Več
 V glasbeno šolo se je vpisal pri šestih letih in že takrat vedel, da želi postati glasbenik. Glasbeno izobraževanje je nadaljeval na konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Z odliko je diplomiral iz koncertne harmonike na univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, pod mentorstvom profesorja Janneta Rättyäja. Leto kasneje je uspešno zaključil še študij inštrumentalne pedagogike, prav tako na univerzi v Gradcu. Med študijem je imel priložnost sodelovati s priznanim jazz harmonikašem Christianom Bakanicem, kar ga je še dodatno spodbudilo k raziskovanju popularnih glasbenih zvrsti. Kot harmonikaš je aktiven na področjih klasične, sodobne in zabavne glasbe. Oder pa ga že nekaj časa mika tudi v vlogi stand-up komika.
 
IMG_8324a
IMG_8312a

Kontrabas

NEŽA PAVLOVIČ

Neža je preprosta, umirjena oseba, ki za srečo ne potrebuje veliko. Največkrat je dovolj samo bas. Glasbeno izobraževanje je začela pri sedmih leth s klasično kitaro, ki jo je po končani nižji stopnji zamenjala za električno.

Več
Med preigravanjem rockovskih hitov je odkrila glasbo skupine Red Hot Chili Peppers. Prevzel jo je zvok bas kitare in zavzeto je začela raziskovati nov svet nizkih frekvenc. Strokovno znanje na bas kitari je naslednja leta pridobivala v glasbeni šoli Celje in na privatni šoli B. A. S. E. Trenutno obiskuje konservatorij v Mariboru in s kontrabasom odkriva jazz. Izobraževala se je pri priznanih glasbenikih: Mateju Hotku, Andreju Hočevarju, Luki Gaiserju, Urošu Lečniku, Owenu Heartu, Lindi Oh in Jorisu Teepeu. Kljub temu, da je po izobrazbi profesorica razrednega pouka, je Neža v prvi vrsti glasbenica, ki včasih tudi žonglira, beatboxa in piše pesmi. Je nekdanja članica Big banda Šentjur ter skupin Arctica, Clade in Soulmanoova, poleg Pocket Edition pa redno sodeluje z glasbeniki Timom Bridgesom, Brunom Domitrom, Galom in Severo Gjurin.

Klarinet

FILIP BREZOVŠEK

Filip Brezovšek